ub8优游登陆注册

微信
微信 吉林华图公众号
jilinht
+ 关注
QQ群

吉林分校

您当前位置: > 吉林人事考试网 > 吉林金融招聘考试 > 试题资料 > 2020年11月19日银行校园招聘每日一练(一)

2020年11月19日银行校园招聘每日一练(一)

2020-11-20 16:26:02 银行招聘考试网 http://ruihengjx.cn/ 文章来源:华图教育

2020年11月19日银行校园招聘每日一练(一)

The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades. Environmental groups who’d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point” they hope will lead to greater turtle protections.

  “I think it’s a huge day for loggerhead sea turtles,” said Beth Riff, a marine wildlife scientist at Oceana. “It really draws attention to the fact these turtles are not doing well and more needs to be done to protect them.” With all that attention to paid to them, you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct, but Nature is indifferent to human notions of fairness. No one really knows how many loggerheads there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities. Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.

  Loggerheads are named for their large heads, which contain potent jaws that can crush the hard shells of prey such as conch. The turtles are about the size of a fist when they hatch and make a frenzied dash to the surf. But they typically grow to more than three feet in length and 250 pounds. The animal can log thousands of miles as it travels across oceans.

  Barbara Schroeder, national sea turtle coordinator for NOAA’s fisheries division, said the biggest threats to the North Pacific loggerhead include damage to primary nesting sites, which are mainly in Japan, as well as accidental snaring of the turtles in fishing gear. Andrea Tee of San Francisco-based Center for Biological Diversity said the turtles get hooked by Hawaiian long line fishermen targeting swordfish and tuna and can be injured or drowned. On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fisheries Schroeder said.

  A primary benefit of the endangered status would be increased public pressure on protecting the species, Riff said. But the government would also have to determine “critical habitats”, such as where the turtles reproduce or forage. Such places could be subject to additional protections for the turtles, including restrictions on maritime development or fishing.

  Like every other environmental issue today, this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems, the narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm. Ultimately we must get a handle on those issues as well, or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans, leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.

  1.It can be learned from the first paragraph that ( ).

  A. human activities have changed the way turtles survive

  B. efforts have been made to protect turtles from extinction

  C. marine biologists are looking for the secret of turtles’ reproduction

  D. government bureaucracy has contributed to decreasing number of turtles

  【答案】B。主旨题。选项B是第一段第一句“The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades.”的同意替换。A项人类活动改变了乌龟的生存方式;B项联邦政府已经做出努力保护乌龟免受灭绝;C项海洋生物学家正在探索乌龟繁殖的秘密;D项政府机关为减少乌龟数量作出了贡献。因此,本题选B。

  2.What does the author mean by “nature is indifferent to human notions of fairness” (Para.2)? ( )

  A. Nature is quite fair regarding the survival of turtles.

  B. Turtles are by nature indifferent to human activities.

  C. Course of nature will not be changed by human interference.

  D. The turtle population has decreased in spite of human protection.

  【答案】D。细节题。这句话的意思是,自然对人类的公平观念无动于衷。文章中这句话后面跟的No one really knows how many loggerheads there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities.可知虽然人类采取了保护措施,但是仍会有很多海龟死于渔业设备或人类其他一些活动。A项自然对海龟的生存相当公平。B项海龟天生就对人类活动无动于衷。C项自然之道不会因人类的干扰而改变。D项尽管人类采取了保护措施,海龟数量仍在减少。因此,本题选D。

  3.What constitutes a major threat to the survival of turtles on the east coast? ( )

  A. Contamination of sea water

  B. The inadequate food supply

  C. Their lower reproductive ability

  D. Unregulated commercial fishing

  【答案】D。细节题。根据第四段“On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fisheries Schroeder said”,可知本题选D。这句话的意思是“在东海岸,海龟最大的威胁是该地各种渔业的装备”。A项海水污染;B项不充足的食物供给;C项繁殖能力低;D项不规范的商业渔业。因此,本题选D。

  4.How does global warming affect the survival of turtles? ( )

  A. It threatens the sandy beaches on which sea turtles lay eggs.

  B. The rising climate makes it difficult for their eggs to hatch.

  C. The rising sea levels make it harder for their hatchlings to grow.

  D. It takes them longer to adapt to the high temperature in the beach.

  【答案】A。细节题。根据第六段the narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm可知全球变暖会使得海平面上升,使得海龟下蛋的狭长海滩变小。A项威胁海龟下单的沙砾海滩。B项上升的气温使得孵蛋变得困难。C项上升的海平面使得幼崽很难长大。D项这将花费他们更多的时间来适应高温度。因此,本题选A。

  5.The last sentence of the passage is meant to ( ).

  A. warn our descendants about the extinction of species

  B. call for effective measures to ensure sea turtles’ survival

  C. persuade human beings to show more affection to turtles

  D. stress that even the ugliest species should be protected

  【答案】C。含义题。文章的最后一句话“最后我们必须处理这些问题,不然比恐龙历史更悠久的动物也会毁在人类手中。让我们的后代去惊叹这么丑的生物也会受到人类如此的喜爱!”意在劝告人们去喜爱海龟。A项警告我们的子孙后代关于物种灭绝的问题。B项号召有效的措施保护海龟的生存。C项劝告人类对海龟多点喜爱。D项强调即便是最丑的物种也应该受到保护。因此,本题选C。

有报考疑惑?在线客服随时解惑

公告啥时候出?

报考问题解惑?报考条件?

报考岗位解惑?怎么备考?

冲刺资料领取?

立即咨询
吉林华图:jilinht
想考上公务员的人都关注了我们!
立即关注

10w+
阅读量
150w+
粉丝
2w+
点赞数

京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号
在线客服